Δελτίο τύπου 040

Κοινή Απόφαση των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά,

Θεσσαλονίκη 3 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε σε έγκυρη ηλεκτρονική ιστοσελίδα δημοσίευμα που αναφέρεται σε κοινή εκδήλωση των συλλόγων μας. Μας προκάλεσε θλίψη το γεγονός, του ότι παρερμηνεύεται και χρησιμοποιείται –αν είναι δυνατόν- η για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωση εκδήλωσης στο Δήμο Παύλου Μελά, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με πνεύμα ενότητας στην πράξη και όχι στα λόγια, οι τρεις ποντιακοί σύλλογοι του Δήμου Παύλου Μελά (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» –ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» – ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ), συνεργαζόμενοι δημιουργικά και με την πολύτιμη αρωγή του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ , αποφάσισαν, για μια ακόμη φορά και φέτος, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Να τιμήσουν τις 353.00 αθώες ψυχές, οι οποίες ακόμα ζητούν δικαίωση.

Δυστυχώς κάποιοι βιάστηκαν να εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα, θα θέλαμε να ελπίζουμε χωρίς απώτερο στόχο. Θα μπορούσαν να τα είχαν αποφύγει αν επικοινωνούσαν με τις διοικήσεις των συλλόγων μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι η εκδήλωσή μας ΔΕΝ πρόκειται για διχαστική κίνηση αλλά εκδήλωση στήριξης για την μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική συγκέντρωση της Π.Ο.Ε. στη Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό τους πληροφορούμε, ότι όπως αναφέρεται και στην πρόχειρη αφίσα που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά, «Σκοπός του συνόλου των εκδηλώσεων είναι η  διατήρηση της ιστορικής μνήμης και απονομή τιμής στην Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου)».

Καλούμε μαζικά τα μέλη και τους φίλους μας, να δώσουμε και φέτος βροντερό παρών με υψωμένα τα λάβαρα των συλλόγων μας, στην εκδήλωση της Π.Ο.Ε. στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη πορεία προς το Τούρκικο προξενείο.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι Πρόεδροι τους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

«ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜΕΙΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΥΜΑΤΙΔΟΥ ΠΟΠΗ

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.