Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ekdilosi-mnhmis-2018-013Ο Δήμος Παύλου Μελά και οι ποντιακοί σύλλογοι του Δήμου, οι Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης και η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου), στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, εχθές Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στο Μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή (οδός Αγνώστου Στρατιώτη), τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους εκπροσώπους συλλόγων.

Ακολούθησε η ομιλία για την Ποντιακή Γενοκτονία από τον Χαράλαμπο Γάππα, και εισήγηση με θέμα τις επιπτώσεις της γενοκτονίας στον ανθρώπινο οργανισμό από τον Καθηγητή Γεώργιο Θ. Παυλίδη, πρώην Καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στα πλαίσια της Εκδήλωσης Μνήμης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Θεάτρου, δρώμενο για τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, από τις πατρογονικές τους εστίες σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της Γεωργίας Σιδηροπούλου, όπου και παρουσιάστηκε δρώμενο με θέμα «Η Γενοκτονία του Πόντου και οι πορείες θανάτου».

Συμμετείχαν ο Χρήστος Χαλκιάς με ψαλμούς, ο Χαράλαμπος Χαλκιάς στο μπάσο και ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης στη λύρα, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε και Έκθεση φωτογραφικού υλικού.

 

 

Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*