Κοπή βασιλόπιτας 2019

Κοπή βασιλόπιτας 2019

Το Σάββατο 19-01-2019 η Ένωση Ποντίων Πολίχνης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της όπως κάθε χρόνο με τις ευλογίες του Πάτερ Στυλιανού, την παρουσία του Δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Παύλου Μελά, εκπροσώπων των ΔΙΣΥΠΕ – ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Ποντιακών Συλλόγων και φυσικά των μελών και φίλων της Ένωση Ποντίων Πολίχνης.

Μεγάλη τιμή και χαρά ήταν η παρουσία του Απόστολου Χαριτωνίδη ενός παγκόσμιου πρωταθλητή του στίβου και της ζωής. Στον οποίο ο σύλλογος μας απένειμε τιμητική πλακέτα ως αναγνώρισή της προσφοράς και της συμβολής του στην προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Ακολουθεί σημείωμα από τον Απόστολο Χαριτωνίδη

Την τύχη είχαν σήμερα όσοι παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Ποντίων Πολίχνης καθώς ο Απόστολος Χαριτωνίδης πήρε δείγματα για τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, κάνοντας 14 Εθελοντές δότες μυελού των οστών.


Η περιπέτεια του Απόστολου ξεκίνησε το 2006 όταν διαγνώστηκε με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία και ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, από ξένο δότη.


Σήμερα κατέχει τις πρώτες θέσεις στο άθλημα της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας, έχοντας στην κατοχή του 12 χρυσά μετάλλια, 5 ασημένια, 1 χάλκινο και ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ.


Όπως λέει και ο ίδιος: «καμία αθλητική επιτυχία δεν θα είχε πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, που είχε το φιλότιμο να γίνει Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και να μου χαρίσει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής».


Κανένα μετάλλιο δεν έχει μεγαλύτερη αξία από αυτό το μεγαλείο ψυχής που δείχνουν όσοι γίνονται εθελοντές δότες.


Γι αυτό όλα του τα μετάλλια είναι αφιερωμένα:
* σε αυτό το σκοπό
* σε όσους πάσχουν από λευχαιμία
* στα άτομα που βρίσκονται δίπλα τους
* στα άτομα με ειδικές ανάγκες
* σε όσους έχουν γίνει εθελοντές δότες μυελού των οστών
* σε όσους έχουν ανάγκη από μία Ελπίδα


Το μήνυμα του Απόστολου λοιπόν, παρακινεί όλους μας να γίνουμε εθελοντές δότες, πετώντας το φόβο μακριά, πετώντας την άγνοια μακριά μπορούμε να χαρίσουμε ζωή στον συνάνθρωπο μας.

Όποιος επιθυμεί να γίνει δότης του μυελού των οστών υπάρχουν αιτήσεις στο γραφείο του συλλόγου. Τηλ. 2310.66.68.10
Bookmark the permalink.

Comments are closed.