Πορφύριος Σχολή

Η Πορφύριος σχολή δημιουργήθηκε το 2004 από τον Λάζο Ιωαννίδη και στεγάστηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες σχολές εκμάθησης ποντιακής λύρας τα τελευταία χρόνια. Από το 2015 μέχρι και σήμερα τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της Πορφυρίου Σχολής έχει αναλάβει ο Αβραάμ Γκόσιος.

Κατέχοντας πτυχία  ανώτατων θεωρητικών σπουδών πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής και πολυετή πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης (καθηγητής μουσικής στο μουσικό σχολείο Καβάλας, Λάρισας & Βέροιας επίσης καθηγητής στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος). Σχεδίασε και εφάρμοσε ένα πρόγραμμα διδασκαλίας  που στηρίζεται στην θεωρία της μουσικής, τις αρχές ρυθμολογίας και την εξάσκηση της ακουστικής ικανότητας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και βιωματικές αναπαραστάσεις μέσω multimedia.

ΠΑΡΟΧΕΣ

1. Θεωρία μουσικής, Αρχές ρυθμολογίας, Ακουστική ικανότητα
2. Παραστάσεις, Μουσικά σύνολα
3. Σεμινάρια, Multimedia, Μουσικές συμπράξεις

Ιδιαίτερο μέλημα επίσης αποτελεί η πρακτική εξάσκηση των μαθητών που σκοπό έχει την ανάδειξη του ταλέντου του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν η Ορχήστρα εγχόρδων (ορχήστρα αποτελούμενη από ποντιακές λύρες) και μουσικές συμπράξεις με σχολές ίδιου ενδιαφέροντος.

Επιπλέον στα πλαίσια λειτουργίας της σχολής οργανώνονται σεμινάρια διαδραστικού χαρακτήρα από προσωπικότητες του χώρου. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή των μαθητών σε εκδηλώσεις συναυλιακού χαρακτήρα.
Η ανάδειξη νέας γενιάς λυράρηδων καταρτισμένων στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, με αγάπη και σεβασμό στην ποντιακή μουσική και λαογραφική μας παράδοση, συμβάλει στη διατήρηση και διαιώνιση του ποντιακού Ελληνισμού.


Διεύθυνση: Γκόσιος Αβραάμ – Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6937551858


Comments are closed.