Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 27η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης "Χρύσανθος Θεοδωρίδης".
Στο πλαίσιο των δράσεων, οι οποίες αποτελούν πυλώνα στον ετήσιο προγραμματισμό μας, η Εθελοντική Αιμοδοσία τα τελευταία 13 χρόνια, ανήκει σε αυτές που πραγματοποιούμε με φροντίδα και ενδιαφέρον. Αποτελεί δράση, με γνώμονα τον εθελοντισμό και την προσφορά προς το συνάνθρωπό μας, η οποία για ακόμη μια φορά στέφθηκε με επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο, συνεισφέρουμε τόσο στον ασθενή μας όσο και στο εθνικό σύστημα υγείας, που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.
🩸 Η επιτυχία είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και εμείς οι απόγονοι προσφύγων το γνωρίζουμε πολύ καλά...
Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τα μέλη του συλλόγου μας που για ακόμη μια φορά αιμοδότησαν, αλλά και αυτούς που δυστυχώς απορρίφθηκαν από τη διαδικασία, όσο και το προσωπικό του Α.Ν. Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονικής, με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα όλα αυτά τα χρόνια.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 28 Μαΐου 2023!
Για το Δ.Σ.
Ο Αντιπρόεδρος – Υπ. Αιμοδοσίας, Κ. Ευθυμιάδης
Η Γ. Γραμματέας, Μ. Ασλανίδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : AΡ.ΠΡΩΤ. 744

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 19/ 10/ 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

Ο μήνας Οκτώβριος για την Ένωση Ποντίων Πολίχνης ξεκίνησε με τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την έλευση των Ποντίων προσφύγων.

Ξεκινώντας από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, με μεγαλοπρέπεια, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης Σινωπίτιδος στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης και τα αποκαλυπτήρια τριπλού ψηφιδωτού ένστολων Ποντίων Αγίων, του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, Ιορδάνου Τραπεζουντίου και Ελένης Σινωπίτιδος, το οποίο θα αποτελεί μνημείο και σημείο αναφοράς του ποντιακού ελληνισμού στον τόπο μας.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου έπειτα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος, ακολούθησε Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας σε Πόντο και Μικρά Ασία. Μετά το πέρας της Μνημοσύνου, με τους ήχους των "Αητέντς επεριπέτανεν", "Την πατρίδα μ' έχασα" από το Μουσικό Εργαστήρι των Ακριτών του Πόντου και τον κύρι Πουλαντσακλή, και τους χορευτές της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό να χορεύουν τον Σέρρα χορό, αποδόθηκαν ταπεινά οι τιμές στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας 100 χρόνια πριν.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έλευση των ποντίων προσφύγων στην Πολίχνη, αλλά και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την πολιτιστική εκδήλωση "100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και την έλευση των Ποντίων στο Καράισιν", η οποία έλαβε χώρα στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης "Τάσος Πεζιρκιανίδης". Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε οπτικοακουστική αναδρομή στην ιστορία του Καράισιν -της Πολίχνης- από τον κύριο Αβραμίδη Νικόλαο, ενώ κατά τη διάρκεια βραβεύθηκε ο συντοπίτης μας, Dr. Γεώργιος Παυλίδης, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Η βραδιά ντύθηκε μουσικά και χορευτικά από ήχους παραδοσιακούς και γνώριμους, από χορευτικά βήματα που μαρτυρούν και τιμούν την καταγωγή μας, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης και του χορευτικού τμήματος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Στο τέλος της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευθούν ποντιακά εδέσματα, τα οποία επιμελήθηκε -με περίσσια αγάπη- το τμήμα γυναικών του συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας. Το χορευτικό τμήμα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης "Μικρά Ασία", το Δήμο Παύλου Μελά για την τεχνική υποστήριξη, όλες τις γυναίκες του Συλλόγου μας για το μεράκι τους, τα χορευτικά μας τμήματα και ιδιαίτερα τους γονείς των μικρών χορευτών μας για την υπομονή που επιδείξαν κατά την αναμονή της παράστασης, μα πάνω απ' όλα ευχαριστούμε όλον τον κόσμο της Πολίχνης, που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο, τον κόσμο που ήταν παρών σε αυτές τις 3 ημέρες αφιερωμένες στον τόπο και στους προγόνους μας!
Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος, Π. Πολυματίδου
Η Γ. Γραμματέας, Μ. Ασλανίδου

25h emodosia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                         

Θεσσαλονίκη, 22/11/2021

Εχθές, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 25η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, στα γραφεία του συλλόγου μας, Ελπίδος 43.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας έναντι του COVID-19.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη μας, που ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά στο κάλεσμα για προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το προσωπικό του Α.Ν.Θ. Θεαγένειου για την -επί σειρά ετών- άψογη συνεργασία μας.
Με θερμές ευχές για υγεία και ευημερία, εν όψει των εορτών, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2022.
Για το Δ.Σ.,
Ο Υπεύθυνος Αιμοδοσίας, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης
Η Γενική Γραμματέας, Μαρία Ασλανίδου
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΑΡ.ΠΡΩΤ. 737

Θεσσαλονίκη, 09 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2
Στις 26 – 27- 28- 29 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις “11ο Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες” από την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου.
Ιδιαίτερης σημασίας αποτέλεσε για εμάς η πραγματοποίηση των Ποντιακών Μνημών, έπειτα από τρία χρόνια απουσίας από τα δρώμενα του τόπου -εξαιτίας της πανδημίας-, αφενός γιατί οι τετραήμερες εκδηλώσεις μας αποτελούν βασικό πυλώνα των εκδηλώσεων του Συλλόγου σε ετήσιο επίπεδο, αφετέρου γιατί φέτος η Ένωση Ποντίων Πολίχνης τιμά τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. 50 χρόνια ιστορίας, προσφοράς, διακρίσεων και τιμών αναδεικνύοντας την παράδοση, τον πολιτισμό, αλλά και τον τόπο μας.
Η συγκίνηση, η οποία συνόδευε την περίοδο των προετοιμασιών, αλλά και όλη τη διάρκεια του τετραημέρου για την επιστροφή στην ενεργό δράση και στον εορτασμό της ίδρυσης του Συλλόγου, οφειλόταν επίσης και σε δύο σημαντικές απώλειες που στοίχησαν στην οικογένεια της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης. Σε δύο ανθρώπους που κάθε χρόνο δούλευαν με σθένος και ψυχή για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, στους κυρίους Ηλία Καλαντίδη και Δημήτρη Καραγιαννίδη, των οποίων η απουσία ήταν αισθητή, αφιερώθηκαν οι φετινές Ποντιακές Μνήμες.
Οι εκδηλώσεις μας πλαισιώθηκαν χορευτικά από την εμφάνιση του παιδικού χορευτικού τμήματος της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, καθώς και από την παρουσίαση χορών της Θράκης, από αντίστοιχα χορευτικά τμήματα. Τη διασκέδασή μας ανέλαβαν αξιόλογοι καλλιτέχνες, δίνοντας ζωή στο στρατόπεδο Καρατάσιου με τη μουσική, το τραγούδι, το κέφι, την αυθόρμητη και ειλικρινή επικοινωνία με τις χιλιάδες κόσμου, που παρευρέθηκε στο στρατόπεδο Καρατάσιου κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν με περίσσιο ζήλο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους καλλιτέχνες για την άψογη συνεργασία, οι οποίοι πλαισίωσαν τις βραδιές μας και μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές, το δήμο Παύλου Μελά για τη συμβολή του και τέλος, όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του όλες αυτές τις μέρες, κάνοντας τη γιορτή μας ακόμη πιο ξεχωριστή!
Ευχαριστούμε θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στις 12ες Ποντιακές Μνήμες!
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος, Π. Πολυματίδου
Η Γ. Γραμματέας, Μ. Ασλανίδου

24h emodosia

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εχθές, 23 Μαΐου 2021, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης σε συνεργασία με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την 24η Εθελοντική Αιμοδοσία της. Μία αιμοδοσία, φόρο τιμής στις 353.000 ψυχές, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η αιμοδοσία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης “Χρύσανθος Θεοδωρίδης”, με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και αποφυγής της διασποράς του ιού Covid-19, από τους παρευρισκόμενους.

Η ανάγκη για αίμα είναι πραγματικά μεγάλη.

Ελπίζουμε πως με το παράδειγμά μας ενισχύουμε τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, καθώς ο ελάχιστος χρόνος, που διαρκεί η αιμοδοσία, είναι αρκετός, ώστε να σωθεί η ζωή ενός συνανθρώπου μας!

Από τη δράση συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός από φιάλες αίματος, γεγονός που μας χαροποιεί και μας γεμίζει ελπίδα για τη συνέχεια και την οργάνωση της 25ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τόσο τους εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν το αίμα τους, όσο και εκείνους που απορρίφθηκαν από τη διαδικασία, καθώς επίσης και το προσωπικό του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου για τη συνεργασία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

               •  Διεύθυνση: Ελπίδος 43, Πνευματικό κέντρο ¨Χρύσανθος Θεοδωρίδης¨ 

                   Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά – Θεσσαλονίκης, ΤΚ. 565 33

               •  Τηλ:  2310 66 68 10

               •  e-mail: pontioipolichnis@hotmail.com

Επισκέπτες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 guests και κανένα μέλος

Χάρτης