Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Αρ. Πρωτ. 774

Θεσσαλονίκη, 07/ 06/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η 28η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, στα γραφεία του Συλλόγου, εντός του Πνευματικού Κέντρου Πολίχνης "Χρύσανθος Θεοδωρίδης".

Μία δράση που αποτελεί πυλώνα στον ετήσιο προγραμματισμό μας τα τελευταία 14 χρόνια, με γνώμονα τον εθελοντισμό και την προσφορά προς το συνάνθρωπό μας, στέφθηκε με επιτυχία ακόμη μια φορά. Προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό... το αίμα τους, οι εθελοντές αιμοδότες συνεισέφεραν τόσο στον ασθενή, όσο και στο εθνικό σύστημα υγείας.
Η επιτυχία είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και εμείς οι απόγονοι προσφύγων το γνωρίζουμε πολύ καλά! Με αφορμή λοιπόν, την 28η εθελοντική αιμοδοσία μας, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους -επί χρόνια- εθελοντές αιμοδότες για το μεγάλο δώρο ζωής που προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους, αλλά και για τη στάση τους, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς το προσωπικό του Α.Ν. Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα περισσότερα από δέκα χρόνια.
Με ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 29η αιμοδοσία τον Νοέμβριο!
Για το Δ.Σ.,
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Π.
Ο Αντιπρόεδρος – Υπ. Αιμοδοσίας, Ευθυμιάδης Κ.
Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Αρ. Πρωτ. 771

Θεσσαλονίκη, 18/ 05/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, σε εφαρμογή του ισχύοντος καταστατικού και με απόφαση που έλαβε την 27η Απριλίου 2023 κατόπιν συνεδριάσεως, καλεί τα μέλη της σε ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 και ώρα 11:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Ελπίδος 43).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός έτους 2022
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Προγραμματισμός - συζήτηση περί των δράσεων του τρέχοντος έτους 2023
5. Τοποθετήσεις - Προτάσεις μελών
 Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη. Τα μη τακτοποιημένα μέλη μπορούν να τακτοποιήσουν την οικονομική τους εκκρεμότητα έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
Η παρουσία όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Αρ. Πρωτ.: 764
Θεσσαλονίκη 21/ 03/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

 
Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, το τριήμερο 5 - 7 Μαρτίου 2023, βρέθηκε στην Κω, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας" και του Προέδρου, κυρίου Ναβροζίδη Μπάμπη.
Το βασικό χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, με χοροδιδάσκαλο τον κύριο Κυριακίδη Βασίλη, συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη Μητέρα Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη χορευτική εκδήλωση "Πόντος & Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων", με διοργανωτές το Σύλλογο Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας" και το Σύλλογο Κρητών Κω "Ο Τάλως". Πόντος και Κρήτη συναντήθηκαν, αποδίδοντας τιμές τόσο στον τόπο, όσο και στο ιστορικό γεγονός.
Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης ευχαριστεί το Σύλλογος Ποντίων Κω - ο Ξενιτέας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κύριο Babis Navrozidis για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία, τους μουσικούς που ταξίδεψαν μαζί μας και συνόδευσαν το χορευτικό, κυρίους Stathis Tsarchatzidis, Iraklis Adamidis II, Michalis Siopis. Επίσης, ευχαριστούμε τον κύριο Τοπαλίδη Βασίλη, ο οποίος εμπλούτισε την εμφάνιση του χορευτικού με το τραγούδι του.
Τέλος, συγχαίρουμε τους διοργανωτές για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις τόσο σπουδαίες δράσεις προβολής και διατήρησης του πολιτισμού μας.
Για το Δ.Σ.,
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Αρ. Πρωτ. 770

Θεσσαλονίκη, 10/ 05/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2 

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης συμμετείχε το Σάββατο 6/ 5/ 2023 στην 1η "ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ" που διοργανώθηκε από τη θεσμοθετημένη πλέον Πολεοδομική Επιτροπή Γειτονιάς Καρατάσιου.

Η Πολεοδομική Επιτροπή Γειτονιάς του Πάρκου Καρατάσιου αποτελείται από 18 συλλόγους και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο και έχει γνωμοδοτικό ρόλο για τα θέματα που το αφορούν. Αποτελεί θεματοφύλακα της δημόσιας χρήσης του χώρου, όπως αυτή καθορίστηκε με το εγκεκριμένο ΓΠΣ Πολίχνης και αποσκοπεί στην ενίσχυση της φωνής της τοπικής κοινωνίας και στη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου.
Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης με τη δράση "μαθαίνω τις ρίζες μου", έφερε μικρούς και μεγάλους κοντά στην ποντιακή κουζίνα, βασικό στοιχείο του πολιτισμού των προγόνων μας. Η συνταγή είναι γνώστη και πετυχημένη... "Ωτία"! Οι επίδοξοι μικροί μάγειρες, μεταξύ 6 και 16 ετών, ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των κυριών του τμήματος γυναικών του συλλόγου, παρασκευάζοντας το ποντιακό γλυκό έδεσμα, το οποίο σκόρπισε τη μυρωδιά και τη γεύση του στο στρατόπεδο και μάλιστα έγινε ανάρπαστο! Παιδιά του συλλόγου, περαστικοί και νέοι που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο των εκδηλώσεων, παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής των "ωτίων" με ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα. Τα παιδιά διασκέδασαν στο έπακρο τη διαδικασία της παρασκευής από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης ευχαριστεί θερμά για ακόμη μια φορά τις κυρίες του Τμήματος Γυναικών για την πολύτιμη συνεργασία, τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, καθώς και όλον τον κόσμο που βρέθηκε στο Στρατόπεδο, ώστε να στηρίξει την 1η Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου.
Για το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αρ. Πρωτ.: 763
Θεσσαλονίκη 17 / 03/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

 
Σε άκρως εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στο Konstantinos Exclusive.
Έπειτα από την αναγκαστική παύση δύο ετών, ο φετινός ετήσιος χορός μας είχε αρκετούς λόγους για να είναι ξεχωριστός. Η συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς με τη συμβολική απονομή τιμητικής πλακέτας και ενός μπουκέτου με αμάραντα στους ιδρυτές της Ένωσης.
Έπειτα από την απομόνωση λόγω του Covid και την παύση κάθε είδους πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η θεμελίωση μιας νέας διάδοχης παραδοσιακής ποντιακής καθημερινότητας έλαβε σάρκα και οστά με τα χορευτικά τμήματα, που παρουσίασαν χορούς του Πόντου. Μικροί και μεγάλοι χορευτές μετέδωσαν με την εμφάνισή τους τον ενθουσιασμό για την καταγωγή και τις ρίζες τους.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους και τα μελη του Συλλόγου που δούλεψαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών μας για την υπομονή και την καλή τους διάθεση!
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Νίνα Φιλίππου Ρόδη για τη γόνιμη συνεργασία.
Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τη βραδιά και μας χάρισαν μοναδικές στιγμές διασκέδασης, Κώστα Θεοδοσιάδη, Παναγιώτη Ασλανίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη, Αντώνη Νικηφορίδη, Τάσο Πετρόπουλο, Μιχάλη Σιώπη, Γιάννη Καμπά, Γιώργο Καραϊωάννου, Γιώργο Καρυπίδη, Ηρακλή Αδαμίδη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αλβανούδη Νίκο για την κάλυψη βίντεο και φωτογραφιών της εκδήλωσης.
Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας εκφράζουμε στους χορηγούς μας, που στέκονται δίπλα μας σε κάθε κάλεσμα, αρωγοί και ευεργέτες.
Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση της Αίθουσας εκδηλώσεων για τη συνεργασία ακόμη μια χρονιά. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την καλή τους διάθεση!
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!
Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη
Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία

Στοιχεία Επικοινωνίας

               •  Διεύθυνση: Ελπίδος 43, Πνευματικό κέντρο ¨Χρύσανθος Θεοδωρίδης¨ 

                   Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά – Θεσσαλονίκης, ΤΚ. 565 33

               •  Τηλ:  2310 66 68 10

               •  e-mail: pontioipolichnis@hotmail.com
Agar hali o'ynamagan bo'lsangiz, mostbet uz o'ynang! div>

Επισκέπτες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος

Χάρτης