Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Αρ. Πρωτ.: 764
Θεσσαλονίκη 21/ 03/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

 
Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, το τριήμερο 5 - 7 Μαρτίου 2023, βρέθηκε στην Κω, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας" και του Προέδρου, κυρίου Ναβροζίδη Μπάμπη.
Το βασικό χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, με χοροδιδάσκαλο τον κύριο Κυριακίδη Βασίλη, συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη Μητέρα Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη χορευτική εκδήλωση "Πόντος & Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων", με διοργανωτές το Σύλλογο Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας" και το Σύλλογο Κρητών Κω "Ο Τάλως". Πόντος και Κρήτη συναντήθηκαν, αποδίδοντας τιμές τόσο στον τόπο, όσο και στο ιστορικό γεγονός.
Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης ευχαριστεί το Σύλλογος Ποντίων Κω - ο Ξενιτέας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κύριο Babis Navrozidis για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία, τους μουσικούς που ταξίδεψαν μαζί μας και συνόδευσαν το χορευτικό, κυρίους Stathis Tsarchatzidis, Iraklis Adamidis II, Michalis Siopis. Επίσης, ευχαριστούμε τον κύριο Τοπαλίδη Βασίλη, ο οποίος εμπλούτισε την εμφάνιση του χορευτικού με το τραγούδι του.
Τέλος, συγχαίρουμε τους διοργανωτές για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις τόσο σπουδαίες δράσεις προβολής και διατήρησης του πολιτισμού μας.
Για το Δ.Σ.,
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αρ. Πρωτ.: 763
Θεσσαλονίκη 17 / 03/ 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

 
Σε άκρως εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στο Konstantinos Exclusive.
Έπειτα από την αναγκαστική παύση δύο ετών, ο φετινός ετήσιος χορός μας είχε αρκετούς λόγους για να είναι ξεχωριστός. Η συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς με τη συμβολική απονομή τιμητικής πλακέτας και ενός μπουκέτου με αμάραντα στους ιδρυτές της Ένωσης.
Έπειτα από την απομόνωση λόγω του Covid και την παύση κάθε είδους πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η θεμελίωση μιας νέας διάδοχης παραδοσιακής ποντιακής καθημερινότητας έλαβε σάρκα και οστά με τα χορευτικά τμήματα, που παρουσίασαν χορούς του Πόντου. Μικροί και μεγάλοι χορευτές μετέδωσαν με την εμφάνισή τους τον ενθουσιασμό για την καταγωγή και τις ρίζες τους.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους και τα μελη του Συλλόγου που δούλεψαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών μας για την υπομονή και την καλή τους διάθεση!
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Νίνα Φιλίππου Ρόδη για τη γόνιμη συνεργασία.
Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τη βραδιά και μας χάρισαν μοναδικές στιγμές διασκέδασης, Κώστα Θεοδοσιάδη, Παναγιώτη Ασλανίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη, Αντώνη Νικηφορίδη, Τάσο Πετρόπουλο, Μιχάλη Σιώπη, Γιάννη Καμπά, Γιώργο Καραϊωάννου, Γιώργο Καρυπίδη, Ηρακλή Αδαμίδη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αλβανούδη Νίκο για την κάλυψη βίντεο και φωτογραφιών της εκδήλωσης.
Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας εκφράζουμε στους χορηγούς μας, που στέκονται δίπλα μας σε κάθε κάλεσμα, αρωγοί και ευεργέτες.
Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση της Αίθουσας εκδηλώσεων για τη συνεργασία ακόμη μια χρονιά. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την καλή τους διάθεση!
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!
Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη
Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

Με μεγάλη χαρά η Ένωση Ποντίων Πολίχνης φιλοξένησε τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης για την παρουσίαση του έθιμου των Κοτσαμάνων στην Πολίχνη, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Το έθιμο αναβιώνει στον Τετράλοφο Κοζάνης κάθε χρόνο στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, έχοντας κερδίσει την αγάπη των επισκεπτών, όπως και τη δική μας. Έτσι λοιπόν, έχοντας ξεκινήσει προ ετών τη συνεργασία μας με τον Σύλλογο του Τετραλόφου, έπειτα από παύση 2 ετών λόγω της πανδημίας, έλαβε και πάλι χώρα το έθιμο στην Πολίχνη μας, ξεκινώντας από την Πλατεία Μετεώρων και συνεχίζοντας στην αγορά και σε γειτονιές της Πολίχνης.
Χορεύοντας, τραγουδώντας, κλέβοντας τη νύφη, τηρώντας τις ποινές του τσανταρμά και γελώντας με τα πειράγματα της γραίας και του διαβόλου, χορευτές, θίασος, μουσικοί και θεατές έγιναν ένα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση του εθίμου, κατευθυνθήκαμε στο Εντευκτήριο εντός του Στρατοπέδου Καρατάσιου, όπου Κοτσαμάνια, μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης διασκέδασαν υπό το άκουσμα της λύρας, του κλαρίνου, του αγγείου και του νταουλιού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης ευχαριστεί τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συνεργασία για ακόμη μια χρονιά, τον Π. Σ. ΑΓ.Ι.Θεολόγος για τη φιλοξενία στην πλατεία Μετεώρων, τους καταστηματάρχες των μαγαζιών της Πολίχνης που φίλεψαν εγκάρδια το θίασο και τους θεατές, τα σπιτικά που άνοιξαν την πόρτα τους και φιλοξένησαν το έθιμο, τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν με το ταλέντο τους το γλέντι έπειτα από τη λήξη του εθίμου και μας διασκέδασαν στο μέγιστο, το Δήμο Παύλου Μελά για την παραχώρηση του δημοτικού λεωφορείου και του δημοτικού εντευκτηρίου στο Στρατόπεδο Καρατάσιου και τέλος όλους τους επισκέπτες χάρη στους οποίους απογειώθηκε η τέλεση του εθίμου
Ευχαριστούμε θερμά και εις άλλα με υγεία!
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη              Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία
                                                                                                 
                                          

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αρ. Πρωτ.: 762
Θεσσαλονίκη 17 Μαρτίου 2023

 Στο πλαίσιο των δράσεών της, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης έχει εντάξει -τα τελευταία χρόνια- κοινωνικές δράσεις στήριξης ευάλωτων ομάδων και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

336528079 717303893209306 8244427240024735907 n

Με γνώμονα τις αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, το Δεκέμβριο του 2022, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στην αγορά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για την Παιδοογκολογική κλινίκη ΕΣΥ του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Η παράδοση του υλικού πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2023, ως ένδειξη συμπαράστασης στους μικρούς ήρωες και στις οικογένειές τους, δεδομένου πως στις 15 Φεβρουαρίου τιμάται η Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.
Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια της κλινικής, κυρία Ευγενία Παπακωνσταντίνου, καθώς και την προϊσταμένη της κλινικής, κυρία Κοταρίδου Σοφία, για την άψογη συνεργασία.
Τέλος, επισημαίνουμε πως με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το τελευταίο διάστημα είχε παύσει η ενημέρωση των μελών και φίλων της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα, τις οικογένειες αυτών και τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Για το Δ. Σ.,
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη
Ο Αντιπρόεδρος, Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος
Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2022

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 27η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης "Χρύσανθος Θεοδωρίδης".
Στο πλαίσιο των δράσεων, οι οποίες αποτελούν πυλώνα στον ετήσιο προγραμματισμό μας, η Εθελοντική Αιμοδοσία τα τελευταία 13 χρόνια, ανήκει σε αυτές που πραγματοποιούμε με φροντίδα και ενδιαφέρον. Αποτελεί δράση, με γνώμονα τον εθελοντισμό και την προσφορά προς το συνάνθρωπό μας, η οποία για ακόμη μια φορά στέφθηκε με επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο, συνεισφέρουμε τόσο στον ασθενή μας όσο και στο εθνικό σύστημα υγείας, που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.
🩸 Η επιτυχία είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και εμείς οι απόγονοι προσφύγων το γνωρίζουμε πολύ καλά...
Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τα μέλη του συλλόγου μας που για ακόμη μια φορά αιμοδότησαν, αλλά και αυτούς που δυστυχώς απορρίφθηκαν από τη διαδικασία, όσο και το προσωπικό του Α.Ν. Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονικής, με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα όλα αυτά τα χρόνια.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 28 Μαΐου 2023!
Για το Δ.Σ.
Ο Αντιπρόεδρος – Υπ. Αιμοδοσίας, Κ. Ευθυμιάδης
Η Γ. Γραμματέας, Μ. Ασλανίδου

Στοιχεία Επικοινωνίας

               •  Διεύθυνση: Ελπίδος 43, Πνευματικό κέντρο ¨Χρύσανθος Θεοδωρίδης¨ 

                   Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά – Θεσσαλονίκης, ΤΚ. 565 33

               •  Τηλ:  2310 66 68 10

               •  e-mail: pontioipolichnis@hotmail.com

Επισκέπτες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 43 guests και κανένα μέλος

Χάρτης