“11ες Ποντιακές Μνήμες”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΑΡ.ΠΡΩΤ. 737

Θεσσαλονίκη, 09 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2
Στις 26 – 27- 28- 29 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις “11ο Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες” από την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου.
Ιδιαίτερης σημασίας αποτέλεσε για εμάς η πραγματοποίηση των Ποντιακών Μνημών, έπειτα από τρία χρόνια απουσίας από τα δρώμενα του τόπου -εξαιτίας της πανδημίας-, αφενός γιατί οι τετραήμερες εκδηλώσεις μας αποτελούν βασικό πυλώνα των εκδηλώσεων του Συλλόγου σε ετήσιο επίπεδο, αφετέρου γιατί φέτος η Ένωση Ποντίων Πολίχνης τιμά τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. 50 χρόνια ιστορίας, προσφοράς, διακρίσεων και τιμών αναδεικνύοντας την παράδοση, τον πολιτισμό, αλλά και τον τόπο μας.
Η συγκίνηση, η οποία συνόδευε την περίοδο των προετοιμασιών, αλλά και όλη τη διάρκεια του τετραημέρου για την επιστροφή στην ενεργό δράση και στον εορτασμό της ίδρυσης του Συλλόγου, οφειλόταν επίσης και σε δύο σημαντικές απώλειες που στοίχησαν στην οικογένεια της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης. Σε δύο ανθρώπους που κάθε χρόνο δούλευαν με σθένος και ψυχή για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, στους κυρίους Ηλία Καλαντίδη και Δημήτρη Καραγιαννίδη, των οποίων η απουσία ήταν αισθητή, αφιερώθηκαν οι φετινές Ποντιακές Μνήμες.
Οι εκδηλώσεις μας πλαισιώθηκαν χορευτικά από την εμφάνιση του παιδικού χορευτικού τμήματος της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, καθώς και από την παρουσίαση χορών της Θράκης, από αντίστοιχα χορευτικά τμήματα. Τη διασκέδασή μας ανέλαβαν αξιόλογοι καλλιτέχνες, δίνοντας ζωή στο στρατόπεδο Καρατάσιου με τη μουσική, το τραγούδι, το κέφι, την αυθόρμητη και ειλικρινή επικοινωνία με τις χιλιάδες κόσμου, που παρευρέθηκε στο στρατόπεδο Καρατάσιου κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν με περίσσιο ζήλο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους καλλιτέχνες για την άψογη συνεργασία, οι οποίοι πλαισίωσαν τις βραδιές μας και μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές, το δήμο Παύλου Μελά για τη συμβολή του και τέλος, όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του όλες αυτές τις μέρες, κάνοντας τη γιορτή μας ακόμη πιο ξεχωριστή!
Ευχαριστούμε θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στις 12ες Ποντιακές Μνήμες!
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος, Π. Πολυματίδου
Η Γ. Γραμματέας, Μ. Ασλανίδου

Στοιχεία Επικοινωνίας

               •  Διεύθυνση: Ελπίδος 43, Πνευματικό κέντρο ¨Χρύσανθος Θεοδωρίδης¨ 

                   Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά – Θεσσαλονίκης, ΤΚ. 565 33

               •  Τηλ:  2310 66 68 10

               •  e-mail: pontioipolichnis@hotmail.com

Επισκέπτες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 guests και κανένα μέλος

Χάρτης