Κοτσαμάνια Τετραλόφου στη Πολίχνη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΠ Αντιγραφή 2

Με μεγάλη χαρά η Ένωση Ποντίων Πολίχνης φιλοξένησε τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης για την παρουσίαση του έθιμου των Κοτσαμάνων στην Πολίχνη, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Το έθιμο αναβιώνει στον Τετράλοφο Κοζάνης κάθε χρόνο στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, έχοντας κερδίσει την αγάπη των επισκεπτών, όπως και τη δική μας. Έτσι λοιπόν, έχοντας ξεκινήσει προ ετών τη συνεργασία μας με τον Σύλλογο του Τετραλόφου, έπειτα από παύση 2 ετών λόγω της πανδημίας, έλαβε και πάλι χώρα το έθιμο στην Πολίχνη μας, ξεκινώντας από την Πλατεία Μετεώρων και συνεχίζοντας στην αγορά και σε γειτονιές της Πολίχνης.
Χορεύοντας, τραγουδώντας, κλέβοντας τη νύφη, τηρώντας τις ποινές του τσανταρμά και γελώντας με τα πειράγματα της γραίας και του διαβόλου, χορευτές, θίασος, μουσικοί και θεατές έγιναν ένα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Μετά την ολοκλήρωση του εθίμου, κατευθυνθήκαμε στο Εντευκτήριο εντός του Στρατοπέδου Καρατάσιου, όπου Κοτσαμάνια, μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης διασκέδασαν υπό το άκουσμα της λύρας, του κλαρίνου, του αγγείου και του νταουλιού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης ευχαριστεί τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συνεργασία για ακόμη μια χρονιά, τον Π. Σ. ΑΓ.Ι.Θεολόγος για τη φιλοξενία στην πλατεία Μετεώρων, τους καταστηματάρχες των μαγαζιών της Πολίχνης που φίλεψαν εγκάρδια το θίασο και τους θεατές, τα σπιτικά που άνοιξαν την πόρτα τους και φιλοξένησαν το έθιμο, τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν με το ταλέντο τους το γλέντι έπειτα από τη λήξη του εθίμου και μας διασκέδασαν στο μέγιστο, το Δήμο Παύλου Μελά για την παραχώρηση του δημοτικού λεωφορείου και του δημοτικού εντευκτηρίου στο Στρατόπεδο Καρατάσιου και τέλος όλους τους επισκέπτες χάρη στους οποίους απογειώθηκε η τέλεση του εθίμου
Ευχαριστούμε θερμά και εις άλλα με υγεία!
Η Πρόεδρος, Πολυματίδου Πηνελόπη              Η Γ. Γραμματέας, Ασλανίδου Μαρία
                                                                                                 
                                          

Στοιχεία Επικοινωνίας

               •  Διεύθυνση: Ελπίδος 43, Πνευματικό κέντρο ¨Χρύσανθος Θεοδωρίδης¨ 

                   Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά – Θεσσαλονίκης, ΤΚ. 565 33

               •  Τηλ:  2310 66 68 10

               •  e-mail: pontioipolichnis@hotmail.com
Agar hali o'ynamagan bo'lsangiz, mostbet uz o'ynang! div>

Επισκέπτες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 393 guests και κανένα μέλος

Χάρτης